Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

2020.11.23. A MOL és a Miskolci Egyetem együttműködése

2020. december 14., 12:05
A MOL és a Miskolci Egyetem és a Mol 5 évre szóló stratégiai keretmegállapodást írt alá, amely új, mindkét fél számára előnyös elemekkel bővíti a már meglévő együttműködést.

A megállapodás kiterjed a kutatás-fejlesztés-innováció, a hulladékgazdálkodás, az oktatás, a szakemberképzés, a továbbképzés, valamint az utánpótlás területeire. A megállapodás kiemelt célja az ipari-egyetemi tudástranszfer fejlesztése. A partnerek versenyképességük növelése érdekében összehangolják az ipari igényeket és az egyetem által nyújtott lehetőségeket, megosztják a rendelkezésre álló infrastruktúrákat, ezáltal elősegítik az innovatív megoldások ipari hasznosíthatóságát. Az együttműködés másik fontos pillére az oktatás, szakemberképzés, továbbképzés területén való összehangolt munka, amely a középiskolai utánpótlás mellett elsősorban a Gépészmérnöki és Informatikai Karon működő MOL Petrolkémia Tanszék, illetve az egyetem Műszaki Földtudományi Karon működő MOL Intézeti Tanszék további együttműködési lehetőségeire koncentrál.