Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

2019. szeptember 17. A Miskolci Egyetem látogatást tett a kassai Science Parknál

2019. november 12., 08:50
A nemzetközi kapcsolatok együttműködésének érdekében, a Tudásvagyon Hasznosítás Igazgatóság szervezésében Kancellár Úrral együttesen látogatást tettünk a kassai Science Parknál.

A nemzetközi kapcsolatok együttműködésének érdekében, a Tudásvagyon Hasznosítás Igazgatóság szervezésében Kancellár Úrral együttesen látogatást tettünk a kassai Science Parknál. A Kassai Műszaki Egyetem által létrehozott, 2018 óta működő szervezet inkubációs start-up alapvetően fejlesztési, és egyéb kutatási feladatokat lát el. Fő területe az informatikához kapcsolódó fejlesztések, valamint ennek automatizálási területe. A megbeszélésen részletesen bemutatásra került a központ növekedési és oktatási programja, az eddig elért eredmények és a kialakított infrastrukturális háttér. Az egyetem vezetői elmondták, hogy hasonló fejlesztés előkészítése van folyamatban a Miskolci Egyetem kapcsán is és örömmel vennénk át ez ügyben a szlovákiai tapasztalatokat. Megállapodás született arról, hogy a Miskolci Egyetem Tudásvagyon Hasznosítási szakterülete, illetve a kassai szervezet vezetői a kapcsolatrendszert továbbépítve érdekeltek a közös programok, adott esetben közös pályázatok megvalósításában.