Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Miskolci Egyetem és a TS Hungaria Kft. közös együttműködése

2019. június 4., 08:05
Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a TS Hungaria Kft., melynek fő területei a képzésre, a szakmai gyakorlatokra, a technológia fejlesztésben való részvételre, valamint közös K+F feladatok megvalósítására terjednek ki.

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora kiemelte a megkötött együttműködési megállapodás stratégiai fontosságát, hogy a jövőben a TS Hungaria Kft. és a Miskolci Egyetem erőit egyesítve közös sikereket érjenek el. Hangsúlyozta, hogy a hallgatók gyakorlati helyének biztosítása mellett, a duális képzési területen is szorosabb lesz az együttműködés.

Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellára elmondta, hogy, a Miskolci Egyetemnek birtokában van egy olyan komplex, egyszerre több kart érintő speciális tudása, amelyet országosan ki lehet emelni. Az egyetem Egészségügyi Karán folyó képalkotó diagnosztikai szakemberképzéstől, más karokon is átívelő Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, képalkotással, anyagelemzéssel foglalkozó projektek, amelyek a gyártás során különböző anyagok azonosítására, hibalehetőségek feltárására alkalmas rendszereket szolgálnak ki, illetve segítik a döntéshozatalt. Ennek köszönhetően az intézmény ki tudja szolgálni a közlekedéshez kapcsolódó igényeket, és más iparágakat is, akár az egész egyetemet bevonva.

Az ünnepélyes aláírás alkalmával Wein András ügyvezető igazgató elmondta, hogy a jelenlegi együttműködés keretében az első konkrét projekt is elindul az egyetemmel, amely vasúti járművekről készült képalkotó- és képalkotás kiértékelő rendszerek fejlesztéséről szól.