Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Miskolci Egyetem és az NI Hungary Kft. közös együttműködése

2019. június 4., 08:00
Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a National Instruments debreceni leányvállalata, az NI Hungary Kft. A megállapodás célja magas színvonalú és a legújabb tudományos és technológiai ismeretek átadására épülő műszaki felsőoktatás, valamint a mérnökképzés kiemelt támogatása.

A felek elmondták, hogy az együttműködés már több mint 30 éve megkezdődött néhány, mérőkártyával és LabVIEW-val felszerelt Macintosh számítógép adományozásával. Az új megállapodásról kijelenthető, hogy új szintre emeli az eddigi kapcsolatokat, hiszen bármely területet is vizsgáljuk, legyen az oktatás, a kutatás-fejlesztés, az egyetemi infrastruktúra fejlesztése vagy a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő összehangolt tevékenység, a Miskolci Egyetem az NI-jal közösen pozitív példával tudnak szolgálni az egész felsőoktatás és ipar számára.

A megállapodás aláírása mellett több mint 16 millió forint értékben szoftveradománnyal támogatják a felsőoktatási intézményt. A szoftveradomány lehetővé teszi a hallgatók részére, hogy azt a saját, otthoni számítógépükön is használhassák, amíg a hallgatói jogviszonyuk fennáll a Miskolci Egyetemmel. Az így megszerzett tudás lehetővé teszi, hogy a mérnökhallgatók az iparban azonnal hasznosíthassák majd az ismereteiket.