Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kreatív Műhely - rendezvénysorozat - "Kreativitástól az innovációig"

2019. április 17., 15:25
A Miskolci Egyetem Innovatív tudásváros projektjének keretein belül újabb rendezvényére került sor 2019. április 10.-én a C/2 épület Kreatív terében. Az előadó Dr. Babcsán Norbert, Jedlik Ányos díjas kutató és feltaláló, aki a kreativitás és innováció szerepének fontosságát hangsúlyozta, valamint a múltban élt innovációs vezéregyéniségekkel és kulcsfontosságú személyekkel szemléltette azt.

A Kreatív Műhely újabb rendezvényére került sor 2019. április 10.-én a Miskolci Egyetem C/2 épületének Kreatív terében. Az esemény előadója Dr. Babcsán Norbert volt, aki a Miskolci Egyetem oktatója, a magyar űrkemence első kezelője és a tudományos élet több ízben is díjazott kutatója, feltalálója. Az előadás során a kreativitás, az innováció és a kulcsemberek összefüggéseit elemezte. Olyan világhírű, és az emberiség életét meghatározó feltalálók és tudósok életének pályájával és munkásságával állította párhuzamba a kreativitás és az intelligencia összefüggését, mint Albert Einstein, Nikola Tesla, Thomas Alva Edison vagy éppen Henry Ford. Szóba került továbbá napjaink egyik leggyorsabb ütemben fejlődő iparágazata, az autóipar, amely a profit maximalizálása érdekében innovációs megoldások, megújulások tömkelegét dolgozza ki. Az előadás végén szóba került a siker képlete is, melyet az előadó úgy definiált, hogy „a siker nem más, mint a teljesítmény és az emberi kapcsolatok szorzata”.