Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Üzletember Találkozó rendezvénysorozat - "A családi vállalkozások szerepe a KKV-k között"

2019. március 27., 09:25
A Miskolci Egyetem „Fiatalodó és megújuló Egyetem -Innovatív tudásváros a Miskolci Egyetem intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztése” projektjének keretein belül újabb rendezvényére került sor 2019. március 20.-án, a City Hotel Miskolc rendezvénytermében. A reggeli találkozón Dr. Rudas László, a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének elnöke osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel, ezt követően a résztvevő üzletemberek egy kötetlen kerekasztal beszélgetés során tehették fel kérdéseiket.

2019. március 20.-án az Üzletember Találkozó újabb rendezvényére került sor a City Hotel Miskolc rendezvény termében. Az eseményen Dr. Rudas László a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének elnöke – aki maga is saját családi vállalkozások tulajdonosa, szerteágazó nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező üzletember – osztotta meg gondolatait. Az előadás során kiemelte, hogy az általa létrehozott civil szervezet segítségével számos olyan akadályra keresnek megoldást, ami a legtöbb ilyen típusú vállalkozásban felmerül. Lobbitevékenységük kiterjed az utódlás, vagy a mára országos problémaként megjelenő generációváltás kérdéskörére, és az ebből származó nehézségek kezelésére. Első és legfontosabb célként nevezte meg a jogi szabályozás változtatásának szükségességét, aktualizálását, amely képes kezelni a családi vállalkozásoknál felmerülő váratlan helyzeteket. Ebből adódóan az egyesület jövőbeli terveiről, ötleteiről is beszámolt, melyben potenciális partnerként a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karát és a jövő jogász hallgatóit említette meg.