Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Start ME Up!

2018. december 10., 15:55
Miskolc, 2018. november 28. - A Miskolci Egyetem, az INPUT Program, a BNL Start Inkubátorház, a Bay Zoltán Kutatóintézet és a Hiventures első ízben valósította meg a Start ME Up! elnevezésű ötletversenyt. A Miskolci Egyetemen 2018. november 28-29–én zajló kétnapos, szakmai felkészítéssel és 14 előadással egybekötött eseményen a résztvevők kidolgozhatták saját ötleteiket, és egyúttal választ adhattak a régió valós kihívásaira is. A szervezők és szakmai partnerek a leginnovatívabb ötleteket értékes nyereményekben részesítik A verseny fődíja egy 14 millió forint értékű befektetés és inkubáció.

A pezsgő miskolci startup élet szereplőinek közös célja a térség innovációs képességeinek hosszú távú fejlesztése, az innovatív kezdő vállalkozások számának növelése és a kutatási eredmények piaci hasznosításának ösztönzése. Mindezek elősegítése érdekében hívta életre a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a BNL Start Inkubátorház, a Hiventures, az INPUT Program, valamint a Miskolci Egyetem a Startup ME Up! elnevezésű ötletversenyt.

A rendezvény első napja a felkészítésről és vállalkozói ismeretek átadásáról szólt, így a résztvevők megismerhették a startup ökoszisztéma helyi szereplőit, emellett hasznos előadásokat hallgathattak meg a sikeres üzleti modell kialakításáról és az üzletfejlesztés legfőbb kihívásairól. A résztvevők az esemény keretében megismerhették a jó példát és gyakorlatot is Gerendai Károly a Sziget Fesztivál alapítója, illetve Vinnai Balázs, a magyar IT szegmens egyik sikertörténet írójának személyes előadásában.

A második versenynapon a résztvevők a helyi vállalatok által előre megadott kihívásokra dolgozhattak ki kreatív megoldásokat, de saját ötlettel is készülhettek. Az előre megadott kihívások között teljesítményértékelésre, gumiabroncs újrahasznosításra, termékellenőrzésre vonatkozó innovatív megoldások is terítékre kerültek. A résztvevők munkáját mentorok és szakértők is folyamatosan támogatták a helyszínen. A csapatok a megszülető ötleteket a második nap végén egy öttagú szakmai zsűri előtt prezentálták, akik a legjobbakat értékes szolgáltatásokkal, üzletfejlesztési tanácsadással vagy közösségi irodahasználattal jutalmazták, a fődíj pedig egy tizennégy millió forint értékű befektetés és inkubáció a Hiventures és a BNL Start jóvoltából.